Covor camera copii – intretinere

Covor camera copii- Covorul din spuma cu memorie Soft Step  este indragit de toate varstele, de la bebelusi pana la bunici. Covorul se scufunda sub greutatea talpilor si apoi revine la forma initiala, oferind un masaj usor la talpi. In plus, amortizeaza bine caderile, izoleaza termic si este antiderapant.  Are greutate foarte mica ( se poate muta cu usurinta dintr-un loc in altul ), si reprezinta un mediu nefavorabil pentru acarieni.

Intretinerea consta din aspirat periodic si , la nevoie, stergerea petelor , prin tamponare ( nu prin frecare ), cu burete cu apa si sapun .  Nu se recomanda vacuum puternic , pentru ca se aspira foarte usor si complet cu vacuum moderat . Nu se recomanda curatarea cu mop cu abur fierbinte.

Dupa aspirare, se poate pulveriza usor cu apa sanitara electrolizata ( Aquaint ) , indicata si pentru curatatul jucariilor bebelusilor.

Nu se recomanda asezarea mobilei deasupra covorului, deoarece aplatizeaza in locul respectiv spuma cu memorie.

Curatarea covorului in totalitate se face doar la spalatorii profesionale automatizate, pe baza de apa si detergent bland , la 30 grade.  Nu se recomanda spalarea la temperaturi mari , sau frecarea cu perii dure.