Termeni si conditii

Va recomandam sa cititi cu atentie acesti termeni si conditii de utilizare ai site-ului www.soft-step.ro pentru a evita eventualele neintelegeri.

Accesarea, vizitarea, folosirea sau cumpararea produselor prezentate pe acest site implica acceptarea acestor termeni si conditii. SC MEB PROFESERV SRL-D isi rezerva dreptul de a face modificari acestor termeni si conditii, precum si in structura site-ului, fara o notificare prealabila si fara precizarea motivelor. Caracteristicile si disponibilitatea produselor prezentate pe acest site se pot schimba fara o notificare prealabila.

Continutul site-ului www.soft-step.ro (texte, fotografii, scripturi, simboluri grafice, date tehnice, alte informatii) este proprietatea SC MEB PROFESERV SRL-D si este aparata de legea pentru protectia drepturilor de autor. Folosirea fara acordul SC MEB PROFESERV SRL-D a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste in conformitate cu legile in vigoare. In cazul in care vreunul din articolele publicate sau orice alta informatie intra sub incidenta legii dreptului de autor, va rugam sa ne contactati pentru a lua masurile care se impun.

Produsele de pe acest site sunt oferite in limita stocului disponibil. Nu pot fi cerute despagubiri in cazul in care comanda nu poate fi onorata din motive intemeiate (lipsa produsului din stoc, etc.). In aceste cazuri www.soft-step.ro va anunta clientul despre problemele aparute si va anula comanda. Valoarea maxima a obligatiilor a SC MEB PROFESERV SRL-D fata de clientii sai, in cazul nelivrarii produselor sau a livrarii necorespunzatoare, reprezinta valoarea sumelor primite de la clienti.

Despre calitatea produselor si despre orice alte nelamuriri cu privire la produse, clientul se poate adresa catre www.soft-step.ro ( office@soft-step.ro ) .

Livrarea produselor

Livrarea produselor se face prin firma de curierat rapid .

Transportul este gratuit pentru comenzi mai mari de 100 RON.

Costul transportului este 20 RON pentru produsele cu valoare de pana la 100 RON indiferent de adresa de livrare.

Comenzile care nu sunt confirmate telefonic vor fi anulate.

Livrarea produselor comandate de pe site se face imediat ce comanda a fost confirmata de dumneavoastra la telefon . In mod normal livrarea se face in 1-2 zile lucratoare de la confirmarea unei comenzi .Daca in anumite cazuri produsul nu se mai afla pe stoc, un operator va va comunica telefonic sau pe email durata de expediere a produselor comandate.

Termenul de livrare in 1-2 zile lucratoare se poate prelungi pana la 30 de zile conform prevederilor legale de livrare a comenzilor plasate online.

Mentiunile cu privire la eventualele probleme privind integritatea continutului unor colete se fac in momentul livrarii pe AWB sau se intocmeste un proces verbal de constatare, se refuza primirea si plata coletului. Orice reclamatii ulterioare, cu privire la aceste aspecte, sunt nule. Incasarea banilor se va face de agentul care va livreaza produsele. Valoarea produselor este cea din momentul confirmarii telefonice sau pe email.

Comanda

Cumparatorul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea produselor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un produs este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a bunului.

Prin finalizarea Comenzii Cumparatorul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii.

Prin finalizarea Comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

 • neacceptarea de catre banca emitenta a cardului Cumparatorului, a tranzactiei, in cazul platii online;
 • invalidarea tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat , in cazul platii online;
 • datele furnizate de catre Client/Cumparator, pe Site sunt incomplete si/sau incorecte;
 • In cazul inregistrarii de comenzi false de catre cumparator cu furnizarea unor date de contact fictive.

Returnarea produselor

Cumparatorul are dreptul sa se retraga din Contract, respectiv sa returneze un Bun , în termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si fara a suporta alte costuri decât cele de livrare.

Astfel, potrivit OUG nr 34/2014, perioada de returnare a unui produs expira în termen de 14 zile de la:

 • ziua în care Cumparatorul intra în posesia fizica a ultimului Bun – în cazul în care Cumparatorul comanda printr-o singura comanda produse multiple care vor fi livrate separat;
 • ziua în care Cumparatorul intra în posesia fizica a ultimului Produs sau a ultimei piese – în cazul livrarii unui produs care consta din mai multe loturi sau piese.

In cazul in care Cumparatorul decide sa se retraga din Contract, acesta va putea completa online formularul de retur ce se regaseste in pagina de Acasa a site-ului www.soft-step.ro

In cazul in care Clientul/Cumparatorul solicita retragerea din Contract in cadrul termenului legal de retragere din contract, trebuie sa returneze si eventualele cadouri care au insotit produsul respectiv sau pachet in cazul in care produsul se livra cu un alt produs gratuit. In cazul in care Comanda este achitata, Vanzatorul va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii Vanzatorului de catre Cumparator asupra deciziei sale de retragere din Contract.

Rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 14 zile de la receptia produsului returnat sau dupa primirea dovezii ca produsele au fost expediate catre Vanzator . SC MEB PROFESERV SRL-D va inapoia prin transfer bancar contravaloarea marfii returnate in maxim 14 zile.

Rambursarea banilor se va face dupa cum urmeaza:

 • pentru Comenzile achitate cu card online -> prin restituire in contul bancar din care a fost efectuata plata;
 • pentru Comenzile achitate cu ramburs -> prin virament bancar.

Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea Bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate (se va lua data cea mai recenta).

In cazul in care un produs comandat de catre Cumparator, nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa Clientul/Cumparatorul asupra acestui fapt si va returna in contul Cumparatorului contravaloarea produsului, in termen de maxim 7 (sapte) zile de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta acest fapt .

Produsul poate fi returnat in urmatoarele conditii:

 • sa nu prezinte urme de murdarie, zgarieturi, pierderi de substanta;
 • ambalajul etichetele si cadourile intacte;
 • sa nu prezinte semne de utilizare.

Daca produsul nu corespunde cerintelor clientului se recomanda evitarea utilizarii lui. In cazul refuzarii produsului va rugam sa ne contactati in termen de 24 de ore de la primirea lui prin telefon sau e-mail pentru stabilirea detaliilor cu privire la retur.Legislatia in vigoare se aplica persoanelor fizice. Asadar, dumneavoastra, consumatorul, aveti dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 14 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cadea in sarcina dumneavoastra,a consumatorului, sunt cheltuielile directe de returnare a produselor.Cu alte cuvinte, daca doriti sa renuntati la un produs trebuie sa ne trimiteti o instiintare prin email prin care renuntati la produs.

Cheltuielile de returnare vor fi suportate de catre client iar rambursarea contravalorii produsului se va face in termen de aproximativ 5 zile lucratoare si nu poate depasi termenul legal de 14 zile .Daca produsul returnat este deteriorat, are semne clare de utilizare si nu poate fi vandut ca si produs nou ne rezervam dreptul de a refuza produsul.Toate aceste clauze si conditii sunt prevazute in Ordonanta de Urgenta Nr. 34/2014 privind regimul juridic al contractelor la distanta.

Va rugam sa realizati o solicitare scrisa prin completarea Formularului de Retur .

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative:

’’Inainte de expirarea perioadei de retragere, Consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile incepand de la ziua in care intra in posesia fizica a produsului.

Renuntarea la cumparare in termen de 14 zile se poate aplica doar pentru produsele livrate prin curier. Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit).’’

Returnarea produsului catre SC MEB PROFESERV SRL-D trebuie facuta prin intermediul unei firme de curierat rapid, exceptie Posta Romana , conform O.U.G Nr.34/2014 Articolul 6 , litera i .

Contravaloare produselor nu va fi returnata inainte ca produsul sa fie expediat de catre client. Contravaloarea produsului se va transfera in baza fisei de receptie si verificare in depozitul SC MEB PROFESERV SRL-D a produsului expediat de client.

Odata cu lansarea comenzii produsului clientul isi da acordul privind Termenii si Conditiile comerciale si i s-a adus la cunostinta termenul de 14 zile privind returnarea unui produs sau retragerea din contractul la distanta Conform O.U.G Nr 34/2014 Art 6 alin.(1) lit h).

Daca produsul livrat catre client este neconform sau prezinta defecte de fabricatie, contravaloarea transportului este suportata integral de catre SC MEB PROFESERV SRL-D.

Conditii generale pentru retur:

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original, cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, zgarieturi, lipsa de substanta, urme de folosire etc.

In cazul in care produsul returnat prezinta modificari fizice, zgarieturi, lipsa de substanta, urme de folosire , ne rezervam dreptul de a decide refuzarea returului sau de a opri o suma din valoarea acestuia, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse. Acesta clauza se aplica conf. O.U.G Nr.34/2014, in cazul achizitionarii de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in O.U.G Nr.34/2014.

In cazul retururilor repetate (peste 3 retururi nefondate) ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea returului si inregistrarea de comenzi noi.

Returul produselor se poate face doar prin serviciul de curierat rapid (exceptie Posta Romana) . In cazul returului prin curier al unui produs aflat in perioada legala de returnare de 14 zile , costurile de transport sunt suportate de catre cumparator.

Consumatorul este responsabil in ceea ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. In conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite s-o faca intr-un magazin.

Costurile de returnare pot sa difere fata de taxa achitata initial; taxa achitata initial de catre client este stabilita de catre SC MEB PROFESERV SRL-D, diferita fata de valoarea taxei de transport suportata de societatea noastra.

Adresa Returnare Produse :

SC MEB PROFESERV SRL-D, str. Eugen Lovinescu nr..2 , Valea Lupului, Iasi, 707410, Romania.

Atentie: nu expediati produsul inainte de a avea acordul socieatii pentru retur.

In cazul in care produsul comandat nu corespunde prezentarii de pe site-ul www.soft-step.ro sau prezinta defecte de fabricatie, puteti solicita inlocuirea acestuia sau returnarea contravalorii lui in termen de 14 de zile din momentul in care l-ati primit.

Link-uri utile :

http://www.anpc.gov.ro/

REGULAMENTUL (UE) NR. 524/2013 AL PARLAMENTULUI SI CONSILULUI EUROPEAN: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=RO

Produsele primite defecte

In eventualitatea in care produsul achizitionat prezinta vicii de fabricatie, acesta va fi inlocuit pe loc cu un produs bun, cu conditia notificarii in scris a SC MEB PROFESERV SRL-D in termen de 48 de ore de la primirea produsului. Daca SC MEB PROFESERV SRL-D nu poate inlocui produsul cu unul identic, se va restitui contravaloarea produsului.

Conditii generale de returnare

Produsele care nu sunt conforme specificatiilor de pe site din momentul trimiterii comenzii se pot returna fara implicarea unor costuri suplimentare din partea clientului, in urma unei notificari scrise in care se va specifica natura lipsei de conformitate. Clientul poate solicita returnarea contravalorii produsului sau inlocuirea cu unul conform. Daca SC MEB PROFESERV SRL-D nu poate inlocui produsul cu unul conform, se va restitui contravaloarea produsului.

SC MEB PROFESERV SRL-D realizeaza campanii de reduceri si promotii pentru produsele de pe site . Comerciantul nu are obligatia de a anunta in prealabil organizarea acestor campanii. Comerciantul ofera posibilitatea clientilor sai de abonare gratuita la serviciul de newsletter unde pot fi anuntati in prealabil de existenta unor campanii de reduceri.

Promotii in derulare:

Perioada in care se desfasoara aceste promotii sau reduceri poate fi modificata fara instiintare prealabila in functie de stocul disponibil.

Modalitati de Plata

Pentru a achita produsele comandate pe www.Soft-Step.ro ai la dispozitie urmatoarele optiuni:

– Plata ramburs

– Plata cu Card bancar VISA sau Mastercard

– Plata prin transfer bancar

Plata ramburs

In momentul in care curierul va livreaza produsul comandat veti preda acestuia suma corespunzatoare comenzii. Valoarea rambursului va fi aceea comunicata dumneavoastra in momentul plasarii comenzii si va fi trecuta si pe factura ce insoteste marfa (la momentul primirii acesteia sau ulterior prin e-mail).

Plata online cu cardul

Plata online cu cardul este realizata folosind serviciile NETOPIA mobilPay. Se poate efectua plata online cu cardul personal sau al firmei dumneavoastra, in conditii de siguranta deplina.

Cardurile acceptate in sistemul nostru sunt: Visa si MasterCard, daca au cod CVV2/CVC2 .

Nu se percepe comision suplimentar pentru tranzactii.

Pentru finalizarea corecta a tranzactiei, trebuie introduse datele necesare autorizarii tranzactiei in platorma de plati NETOPIA mobilPay.

In cazul in care cardul este asociat unui cont in alta moneda decat RON, tranzactiile se efectueaza in lei, la cursul de schimb al bancii emitente pentru cardul respectiv.

Procesarea datelor de card se face in mod exclusiv prin intermediul platformei de plata NETOPIA mobilPay.

www.Soft-Step.ro nu solicita si nu stocheaza niciun fel de detalii referitoare la cardul tau.

Plata prin transfer bancar

Plata prin Ordin de plata se face doar in baza facturii proforme emise de Soft-Step.ro, in urma confirmarii telefonice a comenzii.

Livrarea marfii se face dupa confirmarea platii, in contul de mai jos, a proformei emise de pe adresa de email comenzi@soft-step.ro .

Datele noastre, necesare pentru efectuarea platii sunt:

Nume societate : SC MEB PROFESERV SRL-D

Cont lei : RO90INGB0000999907630184  , deschis la ING BANK

Cod unic inregistrare: 38792145

Adresa: Str Eugen Lovinescu nr 2, Valea Lupului, jud Iasi, Romania

Informatii privind siguranta datelor clientilor 

Pe site-ul www.Soft-Step.ro utilizatorul este responsabil pentru toate activitatile care survin prin accesarea contului si parolei personale, iar SC MEB PROFESERV SRL-D nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale.

Conform Legii 677/2001 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, SC MEB PROFESERV SRL-D va informeaza si va garanteaza ca datele personale cerute vor fi utilizate doar in vederea expedierii marfurilor comandate si a materialului informational/ promotional catre clientii sai. Protectia consumatorului poate fi contactata la numărul de telefon 021 9551 (apel cu tarif normal) in reteaua Romtelecom sau accesand site-ul oficial al Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, la www.anpc.gov.ro.

Datele personale ale utilizatorului vor putea fi folosite de catre SC MEB PROFESERV SRL-D  numai in scopul declarat al acestui site. Informatiile din contul de inregistrare, precum si datele din formularul de comanda vor fi folosite pentru a trimite utilizatorului confirmarea comenzilor, informari despre eventualele promotii etc.

Datele personale vor putea fi insa transmise autoritatilor in drept sa verifice tranzactiile comerciale sau altor autoritati in drept sa efectueze orice verificari justificate in baza legii, daca acest lucru va fi solicitat in conformitate cu legile in vigoare. Ne rezervam dreptul de a opera orice modificare dorim, de a adauga informatii noi, de a sterge informatii care nu mai sunt de actualitate, de a schimba/actualiza fotografiile etc. fara a anunta in prealabil utilizatorii.

Aveti dreptul de a ne solicita corectarea, stergerea, blocarea sau actualizarea acelor informatii care nu sunt conforme cu prevederile legii cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal (677/2001), de a cere www.Soft-Step.ro sa va confirme prelucrarea sau nu a datelor personale, de a cere incetarea prelucrarii datelor tale personale si expedierea de mesaje promotionale. Toate cererile in acest sens trebuie trimise, datate si semnate, pe adresa noastra de e-mail sau adresa din Contact.

Pe site-ul nostru veti avea acces limitat, adica in interes strict personal. Fara acordul nostru explicit, utilizarea site-ul nu va conferă dreptul de a-l descarca, total sau partial, de a downloada materiale pe care acesta le contine sau de a-l reproduce, total sau partial si, in general, de a-l exploata in scopuri comerciale sau scopuri care nu sunt in acord cu interesele societatii noastre.

SC MEB PROFESERV SRL-D  este inregistrata la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal .

Politica de confidentialitate

Conform Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, SC MEB PROFESERV SRL-D are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastră.

Informatiile solicitate sunt necesare pentru completarea formularului de comanda in vederea confirmarii comenzilor si livrarii produselor comandate. De asemenea, informatiile privind numele, prenumele si adresa de e-mail sunt folosite si prelucrate de SC MEB PROFESERV SRL-D pentru a transmite, cu acordul utilizatorului, informari comerciale din partea www.Soft-Step.ro. Informatiile oferite in formularul de creare cont si/sau in cel de comanda sunt transmise firmelor de curierat partenere, procesatorilor de plati si platformelor folosite pentru a transmite informari comerciale. Pe site-ul www.Soft-Step.ro, utilizatorul este responsabil pentru toate activitatile care survin prin accesarea contului si parolei personale.

SC MEB PROFESERV SRL-D nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale. Site-ul www.Soft-Step.ro este inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal .

SC MEB PROFESERV SRL-D nu va transmite (prin vanzare sau inchiriere) către terte parti informatiile cu caracter personal. SC MEB PROFESERV SRL-D va folosi, totusi, cu acordul tau datele de contact (e-mail si telefon, nume si prenume, adresa de livrare) pentru:

– daca este necesara transmiterea unor informatii in vederea furnizarii produselor si serviciilor solicitate de tine;

– daca informatia este necesara partenerilor companiei pentru imbunatatirea sau facilitarea unor servicii sau produse solicitate de tine;

– pentru transmiterea periodica (o data sau de doua ori pe luna) a unor informari comerciale;

Dreptul de a-ti modifica si sterge datele detinute de operator :

SC MEB PROFESERV SRL-D confera dreptul utilizatorului de a-si modifica datele singur prin accesarea contului de utilizator sau transmitand un e-mail la adresa office@soft-step.ro. Orice persoană vizata are dreptul de a obtine de la operator, in mod gratuit, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea datelor a caror prelucrare nu este conforma legii, in special a datelor incomplete sau inexacte.

In calitate de utilizator ai urmatoarele drepturi:

– dreptul de opozitie (persoana vizata are dreptul de a se opune in orice moment ca datele care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari);

– deptul de a nu fi supus unei decizii individuale luate in baza unei prelucrari automate;

– dreptul de a te adresa justitiei, in conformitate cu legile romane in vigoare.

Securitatea datelor

Contul tau este protejat de parola. SC MEB PROFESERV SRL-D face tot posibilul si folosește ultimele tehnologii pentru protectia si securitatea datelor.